Tel. 026 - 44 60 260 / Mob.06 18 68 67 65


Toelichting op de laser behandeling.


Hoe werkt de behandeling met Ruby of n.d. Yag laser?
De laser zendt in een fractie van een seconde een intense lichtflits uit. De laser energie wordt geabsorbeerd in de inktdeeltjes, deze komen als het ware tot explosie. Hierbij wordt het kapsel dat om de inktdeeltjes zit opengebroken, de dan verkleinde de inktdeeltjes worden vervolgens door het afweersysteem van het lichaam (de witte bloedlichaampjes) verwijderd. Om alle inkt te verwijderen zijn meerdere behandelingen nodig, steeds met een tussen liggende periode van minimaal 4 weken. De tatoeage zal in de loop van de maanden steeds verder vervagen.

Welke resultaten kunt u verwachten?
Of uw tatoeage ook goed op de laser-therapie zal reageren hangt van een aantal factoren af. Amateur-tatoeages bevatten in de regel minder inkt per oppervlakte eenheid dan professionele tatoeages en de inkt is meestal plantaardig. En zal dus sneller verdwijnen? Het verwijderen van de kleuren oranje en geel duurt vaak langer dan van zwart of blauw. Gevoelige delen van het lichaam zullen met een energetisch minder sterke laserstraal behandeld moeten worden hetgeen uiteraard van invloed is op het aantal behandelingen. Inkten met metaal oxides zijn erg moeilijk te verwijderen dit komt vaak (50%) voor in groen, wit en huidkleur. Garantie dat dit ook voor 100% verdwijnt kan niet worden gegeven wel dat de tatoeage sterk zal vervagen en er geen littekens zullen ontstaan.

Doet de behandeling pijn?
De behandeling is beslist niet gevoelloos. Sommigen vergelijken de "pijn" met die van het aanbrengen van de tatoeage, anderen vergelijken de pijn met de klap van een gespannen elastiek tegen de huid. De behandeling is zonder verdoving echter goed te verdragen. De lichtsterkte van de laser en dus de mate van gevoeligheid wordt altijd in overleg met u vastgesteld. De tweede en derde behandeling is wat gevoeliger als de eerste en de laatste. U kunt uw huisarts vragen om een recept voor EMLA crème uit te schrijven. Hiermee bereikt u een verdovend effect van circa 50% (1 tube voor 10cm²)


EMLA crème
Is de behandeling veilig?
De afgelopen jaren zijn er in de ziekenhuizen en laserpraktijken duizenden mensen met laser behandeld en is van onveiligheid niets gebleken. Het licht van de Roby en n.d. Yaglaser wordt alleen in de inktdeeltjes geabsorbeerd, het omliggende weefsel wordt door de behandeling niet aangetast. Met deze lasers kunnen daardoor geen brandwonden of snij wonden ontstaan (zoals bij co² laser) en kan er dus zonder kans op litteken vorming behandeld worden.

Zijn er bijwerkingen?
Bij behandeling met de Ruby laser zal uw pigment tijdelijk verdwijnen. Heeft u een gebruinde huids of donkere huidskleur, dan zal het behandelde oppervlak dus lichter worden. Als de tatoeage is verwijderd, zal het pigment geleidelijk weer terugkeren. Dit kan tot enkele jaren duren. In enkele gevallen is er kans op hypo of hyperpigmentatie. Het langdurig blootstellen van net behandelde huiddelen aan zonlicht wordt afgeraden. Gaat u er toch mee in de zon, gebruik dan een sunblocker (factor 15-20). Tijdens en direct na de behandeling wordt de huid wit en ondoorzichtig, dit effect zal na 20-30 minuten verdwijnen, waarna de tatoeage er uitziet zoals voor de behandeling. Het lichaam heeft nu enkele weken de tijd om de verkleinde en vrij liggende inktdeeltjes af te voeren. De huid wordt roodachtig en is wat gezwollen, als na een insecktenbeet. Dit kan enkele dagen aanhouden. Bij behandeling met de n.d. Yag laser is de verkleuring van de huid veel minder maar zijn tijdens de behandeling kunnen er wat kleine bloedingen zijn. Na de behandeling word een lidocaïne gelei 2% door ons aangebracht ter verkoeling. Bij kleine tatoeages kan dit enige uren later worden verwijderd. Voor de grotere tatoeages waarbij op een klein oppervlak veel shots komen wordt het als prettig ervaren om het 24 tot 48 uur te laten zitten. Dit verminderd de kans op blaar vorming. Eventueel kan zonder recept een cooling gel bij de apotheek gehaald worden. De volgende dagen kunnen er korstjes of blaren op de behandelde plekken ontstaan. Laat deze met rust! Al te grote blaren kunnen met een gesteriliseerde naald worden doorgeprikt. Bescherm de huid daarna tegen infectie door hem met Betadine zalf of gaasjes af te dekken. Eventuele vervelling kan gepaard gaan met jeuk. Een goede tip om de behandelde huid met Calendulan zalf of emusie te behandelen. Dit bevordert het herstel en gaat de jeuk bij eventuele vervelling tegen. Na 10 tot 20 dagen zal de huid er weer normaal uitzien. Dan worden ook de resultaten van de behandeling zichtbaar. Het herstel zal na de volgende behandeling sneller gaan en er zullen ook minder bijwerkingen zijn.

Betadine zalf


Calendulan zalf

Voor vragen over of behandeling erna kunt u ons altijd bellen.
Behandeling is uitsluitend op afspraak.
Betaling is per behandeling.
Vertrouwend u voldoende te hebben geïnformeerd.
Laser Centrum Arnhem / Hengelo.
G.van Merrebach.

www.tattoomove.nl - info@tattoomove.nl - Plaats deze site in uw favorieten

Oremusplein 89
6815DV Arnhem
Tel. 026 - 44 60 260
Mobiel 06-18 68 67 65


Isaac da costastraat 97
7752 VV Hengelo
Tel. 026 - 44 60 260
Mobiel 06-18 68 67 65